Наше життя є даром Божим і за все треба дякувати Йому. Блаженна та людина, яка з вдячністю приймає все, що Бог посилає, тоді навіть гірке, недобре вона перетворює собі на користь.

В останню середу року, 27 грудня, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі м. Нікополя відбувся подячний молебень з акафістом до Господа Бога.

Знаменитий подячний акафіст «Слава Богу за все» дуже полюбляють віряни, адже його слова сповненні неймовірної любові та проникають у саме серце. Текст акафіста був написаний у минулому столітті митрополитом Трифоном незадовго до його смерті і став його духовним заповітом. Складений в один з найтяжчих моментів історії Церкви, він став одним з найсвітліших і найрадісніших гимнографических пам’ятників. Автор анітрохи не поглинений жахами епохи і брудом зараженого бунтує революцією навколишнього світу, він весь у молитовному спогляданні милості Божої і дотик до його молитовному досвіду підносить молиться словами акафісту і народжує в його душі радість від причастя Божественного світла. У тексті акафіста немає ні слова про «безбожну владу», немає ніякої есхатологічної істерії, але є смиренне усвідомлення своєї особистої провини за всенародне відступництво від Христа і щира молитва про помилування. Саме таке смиренно-вдячне почуття, вільне від будь-якої озлобленості, і характеризує епоху новомучеників і сповідників XX століття.

Після Богослужіння до богомольців звернувся клірик собору протоієрей Михаїл Марущак. Він привітав усіх з Новим роком, який вже наближається, побажав миру та Божої допомоги.
То ж будемо навчатися у наших життєвих труднощах вбачати лікуючу руку Небесного Отця і завжди повторяти: «Слава Богу за все!»

Нагадаємо, що у неділю, 31 грудня у Спасо-Преображенському соборі (вул. Преображенська, 1) відбудеться традиційний новорічний молебень. Початок о 14.30. Запрошуємо усіх на спільну молитву.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.