9 серпня Свята Церква вшановує пам’ять святого великомученика Пантелеїмона. Цього дня православні храми наповнені більш ніж звичайно. Усі поспішають до святого з різними своїми недугами, адже він називається Церквою цілителем.

Напередодні дня пам’яті святого, 8 серпня, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі звершили Всеношну з благословенням хлібів. У сам день відслужили Божественну літургію і молебень про здоров’я. Очолив Богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. У Престола Божого прозвучали молитви про мир в Україні та заупокійні прохання про душі загиблих у ці дні. У центрі храму для поклоніння віруючих було виставлено ікону великомученика Пантелеїмона з часткою його святих мощей.

9 серпня у церковному календарі відзначено також пам’ять святого Миколая Кочанова, Христа заради юродивого. Юродство — одне з найнезвичайніших і найколоритніших проявів християнської святості. Блаженний Миколай розкриває типовий для даного подвижництва шлях, коли загалом нормальна і повноцінна у світському розумінні людина певного моменту усвідомлює вузькість громадських рамок і звертається до юродства як до рятівного притулку для своєї віри.

Блаженний Миколай Качанов є Небесним Покровителем настоятеля собору протоієрея Миколая Марущака. Священнослужителі міста та району, численні парафіяни, які зібралися на спільну молитву, привітали батюшку з Днем Ангела.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.