Митрополит Єфрем звершив Божественну літургію в день пам’яті свого небесного покровителя

В суботу неділі 35-тої після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Єфрема, єпископа Переяславського, чудотворця, День Тезоіменитства Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, Його Високопреосвященство очолив святкову Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривий Ріг.

Перед початком богослужіння свого Архіпастиря з хлібом-сіллю, букетами квітів та словами привітань зустріли наймолодші прихожани, вихованці духовної школи, що діє при кафедральному соборі.

Розділити радість молитовного єднання зі своїм правлячим Архієреєм прибули секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба)  та духовенство єпархії на чолі зі своїми благочинними.

На сугубій єктенії були виголошені особливі молитовні прохання про припинення кровопролиття на українській землі та за встановлення довгоочікуваного миру.

По запричасному вірші до присутніх в храмі богомольців зі словом проповіді про життя та подвиг преподоьный Єфрема, єп. Переяславського звернувся настоятель храму Входу Господнього в Єрусалим м. Кривий Ріг ієромонах Іосиф (Бурдієнко).

Чисельні віряни цього дня приступили до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив молебень до преподобного Єфрема Печерського, єп. Переяславського перед іконою з його святими мощами.

По завершенні богослужіння Високопреосвященніший владика звернувся до присутніх зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець парафіяни привітали свого Архіпастиря з Днем Тезоіменитства та отримали його святительське благословіння.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.