Світло Христове просвітлює всіх

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі нашого міста засяяло Святе Світло – це активні парафіяни привезли лампаду з Благодатним Вогнем, який зійшов у Велику суботу в Єрусалимі на Гробі Господньому. Цього року через війну його привезли в Україну суходолом. У Києво-Печерській Лаврі незгасну лампаду зустрів Блаженніший Митрополит Онуфрій. Віруючі люди розвезли його по єпархіях, храмах та монастирях Української Православної Церкви. Благодатний вогонь милістю Божою досяг і нашого міста.

У соборі святиню зустрів благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. Під спів великоднього тропаря батюшка запалив у храмі від Святого вогню лампади та свічки.

Чудо сходження Благодатного вогню щорічно спостерігають тисячі людей. Чудове походження вогню доводиться тим, що перші хвилини він не обпалює. Крім того, через цей вогонь освячуються наша душа і тіло, і це відбувається через нашу людську здатність відчувати. Господь влаштував так, щоб ми отримували рятівну благодать і просвітлювали свої тілесні та душевні почуття через речові реалії, які символізують духовне. Ось тому ми торкаємось цього вогню, тримаємо в руках свічки – щоб отримати освячення через Вогонь, який освячується благодаттю Живоносного Гробу Господнього та молитвою Церкви. Христос є Світло Істинне.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.