Великий піст – це особливий час в житті кожної православної людини, який закликає по-іншому поглянути на чинопослідування, яке відбувається у наших храмах. Молитвослів’я цього періоду далекі від урочистості. Святий храм одягається в темні одежі, а читання переважають над співом. Але перше, що впадає в око, це відмінність великопісного богослужіння, яке полягає в тому, що на седмиці не буває урочистої і повної літургії; тільки по середах і п’ятницях у молитовній тиші та під дзвін дзвіночка звершується Літургія Передосвячених Дарів.

У Нікопольському благочинні є традиція у Великій піст звершувати соборні богослужіння по храмах міста. Перша така служба відбулася у середу, 27 березня, в храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість». Літургію Передосвячених Дарів очолив благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак.

Під час богослужіння були піднесені сугубі прохання та молитва за мир в Україні.

Звертаючись до богомольців, отець Миколай побажав, щоб Господь допомагав кожному укріплюватись у вірі, творити закон любові. Особливо у нинішній час,  такий важкий для країни, важкий для вірних у Христі, час, коли треба допомогти, пожертвувати, підтримати, час, коли треба любити, а не сіяти зло і ненависть.

Настоятель храму протоієрей Роман Казновецький подякував священнослужителям та вірянам за спільну молитву.  

Наступне соборне богослужіння відбудеться у п’ятницю, 29 березня, в Хрестовоздвиженському  храмі за адресою вул. Чехова, 39. Початок о 7.30.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.