Хрещення Господнє, або Богоявлення, православні християни святкують 19 січня. Цього дня Церква згадує євангельську подію — як пророк Іоанн Предтеча хрестив Господа Іісуса Христа в річці Йордан. Своїм Хрещенням в Іордані Господь наш Іісус Христос показав приклад того, що ми повинні хреститися, аби бути спадкоємцями Вічного життя.

Ми приймаємо Таїнство Хрещення для спасіння в ім’я Отця і Сина і Святого Духа (Мф. 28, 19). А у спогад про Хрещення Господнє в день Богоявлення звершується Велике освячення води.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі 18 та 19 січня відбулися святкові богослужіння та чин Великого освячення води.

Звертаючись до вірян, настоятель собору протоієрей Миколай Марущак дав практичні поради щодо Великої агіасми.

«Сьогодні у кожному православному храмі нашого міста освячується вода. Після особливих молитов на воду сходить Божа благодать, яка потрібна людині для її шестя землею, для того щоб вона могла перемагати гріх. Треба взяти в храмі свяченої води, вжити її та окропити нею своє житло: квартиру, будинок, кімнату тощо. Тому що Святим Духом все творіння живиться. Все має потребу в благодаті Святого Духа, вона всіх нас живить,» — дав настанову отець Миколай.

По завершенні богослужіння батюшка привітав усіх присутніх з великим святом Хрещення Господа нашого Іісуса Христа та побажав, щоб благодать Святого Духа завжди наповнювала наші душі й серця.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.