Різдво Христове є одним із найважливіших та найурочистіших християнських свят. Його називають початком нашого спасіння, бо Син Божий втілився та народився від Пречистої Діви Марії, щоб спасти всіх людей від рабства гріху.

За традицією, 8 січня, на другий день Різдва Христового, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбулася святкова Божественна літургія, на яку зібралися священники Нікопольського та Покровського благочинній. Очолив богослужіння настоятель собору протоієрей Миколай Марущак. Під час богослужіння були піднесені сугубі прохання за припинення війни та мир в Україні.

Після Літургії священники звершили святковий молебень. Отець Миколай прочитав вірянам Різдвяне послання нашого правлячого Владики Єфрема, та наприкінці додав: «Нехай милосердний Господь укріплює всіх нас на шляху християнського життя, щоб і надалі зміцнювалася в нас віра, не зникала надія і зростала любов; щоб, ходячи в ці радісні дні світлого різдвяного свята, ми неухильно сповіщали світові велику благочестя таємницю, несли людям втіху та благословенний мир у Христі Іісусі. Христос народився! Славимо Його!»

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.