31 грудня, в останню неділю 2023 року у кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбувся традиційний новорічний молебень. На спільну молитву зібралися священнослужителі міста та чисельні віряни. Очолив богослужіння благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак.

Перш за все, у свято Нового року хочеться подякувати Богові за те, що ми до цього дня дожили. Хочеться згадати всіх тих, хто помер та загинув минулого року, особливо українських воїнів-захисників, які поклали своє життя у цій страшній війні. Запалити поминальну свічку. Помолитися Господу за їх упокій. Побажати їм Царства Небесного. У Новий рік замислюєшся про те, наскільки тендітне людське життя.

Починаючи новий відлік часу, ми повинні зрозуміти, що живемо тільки тому, що Бог нас несе на Своїх батьківських руках, що Його благодать пронизує нас і дарує нам струм життя. Тому ми прихиляємо голову свою перед Богом і говоримо: «Слава Богу за все! Благослови, Господи, літо прийдешнє! Нехай воно буде літом доброти твоєї. Допоможи мені і моїм близьким йти до Тебе – побачити тебе, Спасителя мого. Дай Боже нам усім миру».

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.