З благословення благочинного церков Нікополя активні парафіяни храм святого преподобного Іоанна Дамаскіна провели в місті автомобільний Хресний хід.

Група віруючих нікопольчан провезли містом шановані ікони: образ Божої Матері «Скоропослушниця», Ангела Хранителя, святителя Миколая Чудотворця та святителя Спиридона Триміфунтського. Хресна хода тривала два дні. Крайніми точками стали храм святого Миколая на Новопавлівці, храм Трьох святителів на Північному селищі, храм Різдва Богородиці на 3-й ділянці та Покровська каплиця у Старій частині міста. Ці храми були обрані не випадково – таким чином наше місто було огороджене невидимим хрестом. У перелічених місцях з іконами обійшли навколо храмів та звершили молебні про мир в Україні.

Соборний молебень про припинення збройного протистояння в Україні та збереження суверенітету та цілісності нашої держави було здійснено біля Покровської каплиці у неділю, 20 березня. Очолив Богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак.

Звертаючись до присутніх, отець Миколай зазначив, що Українська Православна Церква завжди стояла і стоїть на принципі недоторканності та цілісності кордонів України. З перших днів російської агресії віруючі щодня моляться про якнайшвидше закінчення цієї страшної війни і всебічно допомагають нужденним.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.