Незважаючи на наклепи, брехню та погрози, що надходять на адресу Української Православної Церкви, всі наші храми та монастирі відкриті для віруючих. Священнослужителі продовжують тиху молитву та посильну допомогу українським воїнам та всім нужденним.

У нашому місті в усіх православних храмах звершувалися великопісні Богослужіння, був прочитаний  Великий покаянний канон Андрія Критського, звучала покаянна молитва преподобного Єфрема Сиріна: «Господи Царю, даруй мені зріти мої гріхи, і не осуджувати брата мого».

Зараз настав той момент, коли від нас вимагається більше, ми повинні любити нашого ближнього, як нас учить Христос: охоче життя наше покласти за нього. Вічна пам’ять загиблим воїнам, які життя своє поклали за нашу свободу та незалежність.

Для нас, православних людей, слова Спасителя «покласти життя своє» зараз полягають і в тому, щоб день у день віддавати нашу турботу всім тим, хто її потребує; тим, хто сумує і потребує втіхи: тим, хто розгублений і потребує зміцнення і підтримки; тим хто голодний і потребує їжі; тим, хто знедолений і потребує одягу: і тим, хто у душевному сум’ятті і потребує доброго слова.

У всіх православних храмах міста зараз йде збір коштів для допомоги нашим воїнам. Багато парафій допомагають годувати бійців територіальної оборони, готують гарячу їжу, печуть смачну випічку. Не залишаються поза увагою і люди, які потрапили у складні життєві ситуації, незаможні, багатодітні сім’ї. Їм надається посильна допомога медикаментами, продуктами харчування, одягом.

Українська Православна Церква завжди була та залишається зі своїм народом!

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.