У неділю, 6 березня, напередодні початку Великого посту, за вечірнім богослужінням у кафедральному Спасо-Преображенському зборі нашого міста було здійснено Чин прощення. Очолив Богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак.

Наприкінці вечірні отець Миколай зачитав послання Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія до пастви Української Православної Церкви з нагоди Прощеної неділі та початку Великого посту. Нагадаємо, що по благословенню Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія треба протягом Великого посту щодня прочитувати по одній главі Святого Євангелія і робити три земні поклони задля припинення війни, подолання ворожнечі на нашій багатостраждальній українській землі та збереження миру у світі.

Потім батюшка звернувся до всіх зі словами проповіді. Отець Миколай особливо наголосив на необхідності і важливості примирення один з одним перед початком Великого посту.

Також були прочитані молитви на початок Святої Чотиридесятниці, після чого було здійснено Чин прощення. Під спів великопісних співів священнослужителі собору і миряни вибачилися один у одного.

Закінчилася служба Хресною ходою навколо собору з особливими проханнями про мир в Україні.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.