Христос Воскрес!

Дорогі брати та сестри, дорогі нікопольчани та гості нашого славного міста! Від щирого серця вітаю вас зі Світлим Христовим Воскресінням, Великоднем Господнім!

Святий апостол Павло в одному зі своїх послань говорить: якщо не воскрес Христос, то ми найнещасніші з усіх людей… І справді, якщо не воскрес Христос, то вся наша віра, все, що ми називаємо нашим духовним досвідом, побудовано на брехні чи на ілюзії.

Але Христос воістину воскрес! Про це ми знаємо особистим досвідом. Десятки, тисячі, мільйони людей у ​​своєму житті пережили живу присутність і дотик Самого Христа. Ми віримо і в Його тілесне воскресіння, про яке свідчать апостоли: вони на власні очі бачили, на власні вуха чули, своїми руками сприймали Його (1 Ів. 1, 1).

Пасха, Воскресіння Господа Ісуса Христа, надихає і зміцнює віру в нас. Ісус воскрес і є з нами. Ця істина є центральною в нашій вірі. Ми віримо, що Ісус воскрес із мертвих і постійно перебуває з нами в нашому житті.

Наш Бог – це Бог життя, істини, справедливості, миру та щастя. Тому Він ніколи не залишить Свій світ, зло не буде довго панувати. Віримо, що Воскреслий Господь пошле мир та тишу нашій багатостраждальний українській землі. Нам треба лише молитися та вірити. Для апостолів ті дві палестинські ночі, протягом яких Христос був у могилі, напевно, тяглися нескінченно. Однак врешті-решт ці ночі минули, і заблищав пасхальний світанок. Дай Господи сил, мужності, спокою та впевненості у нашій перемозі, адже ми довірилися Богові.

У давнину кожен, хто входив до християнських зборів, був приголомшений любов’ю, яка панувала між людьми, їхньою внутрішньою єдністю, одностайністю, натхненням, їхнім життям – чистим і святим, їхнім смиренням і відвагою перед Богом і людьми. Ми, звичайно, далекі від тієї святості ранньохристиянського життя, але давайте згадаємо, що суть християнського життя – у цій любові.

Давайте ж зростати в цій Божественній любові один до одного і тоді Господь дасть нам цю єдність і цю безстрашність, дасть нам усі ті дарування, пророцтва та зцілення, які нам так потрібні у цьому світі.

Дорогі брати і сестри хочу побажати всім мирного неба над головою, та щоб у нас з вами відбувся духовний переворот: як Христос піднявся з мертвих, так і ми б оновилися і повстали духовно. І другий момент: щоб з нами завжди була радість, і ми цією радістю завжди ділилися з іншими людьми.

Христос Воскрес, даст Бог воістину воскресне Україна!

Благочинний Нікопольського благочиння

протоієрей Миколай Марущак.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.