м. Кривий Ріг. Православні віруючі вшанували Пречисту Діву Богородицю в Її чудотворній іконі іменованій Турковицькою.

15 липня, в день свята Покладення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні (V) та Турковицької ікони Божої Матері (XIV), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем очолив духовне торжество у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу, де згадана чудотворна ікона зберігається на особливому шанованому місці – зліва від центрального вівтаря.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Північного благочиння протоієрей Георгій Базилевський, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Криворізького районного благочиння протоієрей Борис Бабешко, благочинний Широківського благочиння протоієрей Василь Яводчак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василь Білинець, насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ієромонах Митрофан (Божко) та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

За богослужінням молився народний депутат України Гальченко Андрій Володимирович, а також чисельні криворіжці та паломники, що прибули з різних міст Україіни та, щоб молитовно вшанувати чудотворний образ Цариці Небесної та стати причасниками Святих Христових Таїн.

На Малому Вході Високопреосвященніший владика у зв’язку з поділом Жовтоводського благочиння та утворенням нового благочинницького округу назначив настоятеля Свято-Благовіщенського храму м. П’ятихатки протоієрея Олександра Хілевича благочинним новоутвореного П’ятихатського благочиння.

Духовне торжество підсилилось також ієрейською хіротонією – содіючи Духу Святому, Митрополит Єфрем рукопоклав в сан ієрея диякона Олександра Опанасовича Лисенко.

На сугубій єктенії протодияконом з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання за єдність Святого Православ’я, а також за примирення ворогуючих у нашій Батьківщині, а Митрополит Єфрем підніс умиленну молитву до Мироподателя Господа за встановлення миру на українській землі.

По запричасному вірші зі до богомольців зі словом духовної настанови звернувся настоятель храму святої великомучениціі Єкатерини м. Кривий Ріг протоієрей Сергій Овечкин.

По завершенні Божественної Літургії, був звершений святковий хресний хід довкола Спасо-Преображенського кафедрального собору, після чого владика Єфрем звернувся до чисельних парафіян і гостей духовного торжества з проповіддю. В своєму слові Криворізький архіпастир привітав богомольців із святом Турковицької ікони Божої Матері – Небесної Покровительки всього Криворіжжя.

Також із церковного амвону пролунали слова вітання зі святом від народного депутата України Андрія Гальченко. Андрій Володимирович Нагородив почесними грамоти за участь в благодійно-освітньому проекті Університет третього віку Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, секретаря Криворізької єпархії протоієрея Віктора Симонюка та багатьох священнослужителів Кривого Рогу.

Насамкінець богомольці разом з Високопреосвященнішим владикою та духовенством проспівали духовний кант Цариці Небесній, а Митрополит Єфрем надав усім примутнім своє святительське благословіння.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.