м. Кривий Ріг. Митрополит Єфрем звершив Божественну Літургію в день пам’яті свого небесного покровителя

В день пам’яті преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського – Небесного Покровителя керуючого Криворізькою єпархією, Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу була відслужена святкова Божественна літургія.

Напередодні святкового дня за Всенічним бдінням, котре Високопреосвященіший владика очолив в тому ж кафедеральному  соборі міста, Архіпастир звершив літію за котрою освятив хліби, пшеницю, вино та єлей. Також Архієрей помазав присутніх в храмі богомольців святим єлеєм.

В сам день свята, перед початком літургії, свого Архіпастиря вітанням зустріли вихованці недільної школи що діє при Духовно-Просвітницькому Центрі кафедрального собору.

За богослужінням Митрополиту Єфрему співслужили намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького міського Північного благочиння протоієрей Георгій Базилевський, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Широківського благочиння протоієрей Василій Яводчак, благочинний Жовтоводського благочиння протоієрей Олександр Пономаренко, благочинний Пятихатського благочиння протоієрей Олександр Хілевич, , благочинний Покровського благочинн протоієрей Володимир Качан, благблагочинний Софіївського благочиння протоієрей Ростислав Клімчук, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Турчак та чисельне духовенство єпархії.

За святковим богослужінням молився виконуючий обов’язки Криворізького міського голови Юрій Вілкул, а також депутати міської та районних в місті Кривому Розі рад.

Під час Літургії на сугубій єктенії з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції COVID-2019 та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних, а Високопреосвященійший владика перед святим Престолом підніс молитву про припинення епідемії.

На заупокійній єктенії Митрополит Єфрем молився за вічний спочинок душ всіх від віку спочилих православних християн.

По запричастному вірші до присутніх в храмі богомольців із словом проповіді звернувся настоятель храму преподобного Сергія Радонезького м. Кривий Ріг протоієрей Сергій Сергєєв.

Всі бажаючі богомольці мали можливість приступити до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя Тіла і Крові Господніх.

Протягом святкового богослужіння велика кількість віруючих молитовно приклалася до ікони з часткою мощей святого преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського, перед котрою, по закінченні Літургії, Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив подячний молебень та виголосив молитву до свого небесного заступника.

Після відпусту правлячий Архієрей звернувся до парафіян зі словом повчальної проповіді.

Владика Єфрем подякував усім присутнім за духовне торжество і шанування святителя Єфрема Печерського, а також за святі молитви, що підносили цього дня всі православні криворіжці за свого Архіпастиря.

Переглянути фотогалерею

 Фотогалерея 2

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.