У середу, 15 червня, напередодні святкування Дня медичного працівника, в районній лікарні було здійснено молебень про мир. На запрошення ієрея Олександра Чернядьєва настоятеля Свято-Троїцького храму, розташованого на території лікарні, богослужіння очолив благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. На спільну молитву біля каплиці на честь святителя Луки Кримського зібрався персонал медичного закладу на чолі із керівником Андрієм Палошем, пацієнти лікарні.

Спеціально на молебень із кафедрального храму міста була привезена ікона з частинкою мощей святого преподобного Агапіта, Печерського, який є одним з небесних покровителів лікарів. Після закінчення Богослужіння отець Миколай привітав колектив лікарні з професійним святом.

«Вітаю всіх лікарів, медсестер, лаборантів, санітарок – усіх, хто справою свого життя обрав турботу про здоров’я людей, з професійним святом – Днем медичного працівника. Хочу подякувати вам і побажати міцного здоров’я, душевних та тілесних сил у вашому нелегкому та воістину жертовному служінні. Бажаю всьому вашому дружному колективу невичерпної та всесильної допомоги Божої у працях та мирного неба над головою» — сказав батюшка.

На молитовну пам’ять отець Миколай вручив ікону святого преподобного Агапіта Печерського головному лікарю районної лікарні Андрію Палошу. Церква завжди молилася і молитиметься за медиків, віддаючи належне за їхню працю.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.