На 40-й день після Великодня Православна Церква святкує Вознесіння Господнє (цього року 2 червня). Це одне з найдавніших свят Великоднього циклу. Свято Вознесіння Господнього відрізняється від решти Господніх Свят своєю особливою благодаттю, адже воно є напередодні П’ятидесятниці.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі у святковий день було здійснено дві Божественні літургії. Пізню Божественну літургію очолив настоятель собору протоієрей Миколай Марущак. Звертаючись до віруючих зі словами проповіді, він розповів про євангельську подію Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа на горі Єлеон та про його духовне значення.

«Увійшовши на Небо і осівши праворуч Бога-Отця, Христос повернувся туди, звідки прийшов. Але Він не залишив цієї землі. Він залишився тут, у Церкві, яку заснував, у Таїнстві Євхаристії, яку після Його смерті та Вознесіння учні щотижня вчиняли на згадку про Нього. Він залишився в тому Утішителі, Святому Дусі, якого послав Своїми учнями, і який досі перебуває в Церкві, входячи в наші серця і наповнюючи нас своєю живоносною присутністю. Заради того, щоб послати нам Святого Духа, Господь Ісус Христос зазнав страждань і хресної смерті. У день Вознесіння зайнялася зоря Дня П’ятидесятниці. Воскресіння Христове, Його Вознесіння та П’ятидесятниця у духовному житті християнина співзвучні з вірою, надією та любов’ю» — зазначив отець Миколай.

Вітаючи всіх зі святом, отець Миколай закликав ніколи не падати духом і не засмучуватися, а звеселитись і зрадіти адже Бог із нами!

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.