Божественна Літургія, цей великий дар, який Господь дарував своїй Церкві. 1 червня, у день віддання світлого свята Воскресіння Христового, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбулася Великодня Літургія за участю дітей. Проведення таких Богослужінь стало доброю традицією у соборі. Діти та дорослі з радістю приходять на спільну молитву та беруть участь у службі.

Цього дня на Літургії співав молодіжний вокальний ансамбль Недільної школи собору, який подібно до ангельського хору, молитовно виконав великодні піснеспіви. Хлопці паламарі старанно виконували свої послухи у вівтарі. Дівчата з великим бажанням стояли біля свічників і стежили за свічками. Дзвінкі дитячі голоси звучали під час співу спільних молитов «Вірую» та «Отче наш». Найважливішим моментом для всіх стало Святе Причастя. Вся служба пройшла «на одному подиху».

Після закінчення Богослужіння настоятель собору протоієрей Миколай Марущак відзначив трьох випускників Недільної школи:

— Випускникам щиро бажаю, щоб Боже благословення перебувало у вашому подальшому житті. Щоб той цінний дар, який ви забираєте зі стін нашої Недільної школи, ви вміли цінувати і берегти і з теплотою завжди пам’ятали про роки навчання. Сподіваюся, що ви будете з вдячністю згадувати своїх вчителів і до кінця життя поминати їх у своїх святих молитвах, – сказав батюшка.

На згадку випускники отримали книгу «Закон Божий» та ікону святого великомученика Микити – Небесного заступника міста Нікополя.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.