Престольне свято Свято-Троїцького храму

Другого дня після П’ятидесятниці ми особливо прославляємо Духа Святого. Дух Святий впливає на весь наш світ і без цієї дії не може бути життя. Під цю дію Святого Духа потрапляє кожна людина. І вже від нас залежить, чи відкриваємо ми своє обличчя і своє серце і своє життя Божественної благодаті, чи ховаємось і біжимо від неї і навіть боремося з нею.

У понеділок, 13 червня, своє престольне свято відзначило храм, розташований на території районної лікарні. Святкові Богослужіння відбулися просто неба. Божественну літургію очолив благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. Розділити радість духовної урочистості зібралися священнослужителі міста та Нікопольського району, медичний персонал та пацієнти лікарні, численні парафіяни.

«Сьогодні торжество нашої віри: Свята Церква проповідує всьому світу віру в Бога Істинного, Якому ми поклоняємось у Трійці!» — сказав отець Миколай, звертаючись до прочан. «Сьогодні мільйони православних християн оспівують Отця і Сина і Святого Духа — Трійцю Єдину і Нероздільну. Великий цей день – день прославлення Живоначальної Трійці. Це свято – вінець усіх церковних свят. Для нас це свято вдвічі радісне, адже сьогодні престольний день лікарняного храму, який освячений на честь Святої Трійці. Я щиро вітаю настоятеля ієрея Олександра Чернядьєва, церковну раду та всіх парафіян з іменинами храму. Причасників суто вітаю із причастям Святих Христових Тайн. Щиро дякую всім за спільну молитву і хочу нагадати, що на членах Церкви не лежить відповідальність збереження Церкви. Церква зберігається Своїм Главою, Яким є Господь наш Ісус Христос. Але відповідальність кожного з нас у тому, щоб зберегти себе в Церкві. Не відокремитися від неї гріхом і гордою пишністю. Сьогодні особливо хочеться побажати всім нам, щоб Дух Святий не залишав нас, якнайчастіше приходив і, нарешті, залишився б у наших серцях, очищених від різного бруду і скверни».

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.