Преподобне отче Антоніє, моли Бога за нас!

23 липня Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Антонія Печерського. Цього великого святого, засновника Києво-Печерської Свято-Успенської Лаври, Церква по праву вважає засновником чернецтва на Русі.

Цього дня своє престольне свято молитовно відзначив храм, розташований у с. Приміське. На запрошення настоятеля храму протоієрея Геннадія Єрохіна святкову Божественну літургію очолив благочинний церков міста Нікополя протоієрей Миколай Марущак. Йому співслужили священнослужителі міста та району. Під час Богослужіння було прочитано особливі молитви про мир в Україні та заупокійні молитви про душі загиблих внаслідок обстрілів нашого міста у ці дні.

Після закінчення Літургії навколо храму було здійснено Хресну ходу з іконою святого преподобного Антонія. Звертаючись до християн, що зібралися на спільну молитву, благочинний міста привітав усіх зі святом і нагадав про життя святого угодника Божого.

— Дорогі брати і сестри, сьогодні ми вшановуємо пам’ять і згадуємо життя святого преподобного Антонія Печерського, який, крім своїх численних подвигів і чудес, зазнав також і багато скорбот у своєму житті. Молімося цьому угодникові Божому, щоб він дарував нам щиру молитву. Ту, якою він сам горів перед Божим лицем. Будемо просити у нього допомоги у виконанні заповідей Христових, у постійній і неухильній ході стежками до спасіння, до Царства Небесного, у покірливому і смиренному перенесенні скорбот, — сказав батюшка.

«Преподобне отче Антоніє, моли Бога за нас!» — молилися священики та миряни.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.