м. Покров. Митрополит Єфрем очолив престольне свято в храмі на честь святителя Іоанна Златоуста

26 листопада Свята Церква звершує пам’ять святителя Іоанна Златоуста, мучениці Манефи Кесарійської, а також священномученика Антоніна і з ним постраждалих. У цей святковий день, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до м. Покров. Правлячий архієрей звершив святкову Божественну літургію в храмі святителя Іоанна Златоуста, прибувши на запрошення настоятеля, благочинного Покровського благочиння протоієрея Володимира Качана.

Перед початком богослужіння владику зустрічали з хлібом-сіллю, квітами та віршами, вихованці недільної школи.

За Божественною Літургією правлячому Архієрею співслужили: благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння та настоятель храму протоієрей Володимир Качан та чисельне духовенство з числа кліру Криворізької єпархії.

За богослужінням молились: народний депутат України Шипко Андрій Федорович, директор НВК № 2 Мякотіна Лариса Станіславівна, начальник міської служби з надзвичайних ситуацій Стовба Володимир Олександрович, керівник ТОВ СТРОЙІНВЕСТ Маціборко Станіслав Михайлович, який був нагородженый Митрополитом Єфремом, медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких ІІ ступеня.

На Малому Вході правлячий Архієрей з благословіння Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, нагородив настоятеля храму святителя Іоанна Златоуста протоієрея Володимира Качана, ювілейною медаллю РПЦ з нагоди 100-річчя відновлення патріаршества.

Під час богослужіння на сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про єдність Святого Православ’я та за мир на українській землі.

По запричастному вірші повчальне слово, у похвалу святителя Іоанна Златоуста, промовив настоятель Свято-Миколаївського храму с. Чистопіль ієрей Антоній Гродський.

При традиційно великому зібранні богомольців, чисельні віруючі приступили до святого Причастя Тіла і Крові Христових.

По закінченні Божественної Літургії, Митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень та відбувся хресний хід навколо храму, після котрого Митрополит Єфрем звершив освячення Образу Пресвятої Богородиці виготовлений з каменю і окропив богомольців святою водою.

Насамкінець Митрополит Єфрем звернувся до всіх присутніх зі словами привітань та подякував настоятелю храму отцю Володимиру за його старанні пастирські труди, а протоієрей Володимир подякував архіпастирю, гостям-священикам за радість молитовного спілкування та від імені всіх парафіян подарував владиці ікону свт. Іоанна Златоуста небесного покровителя храму.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.