Митрополит Єфрем з Пасхальною радістю відвідав свою другу кафедру

9 квітня 2018 року, в понеділок Світлої седмиці, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно відвідав свою другу кафедру – місто Нікополь, де очолив Пасхальне богослужіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Зустрічали Високопреосвященнішого владику вихованці недільної школи, що діє при соборі, котрі, привітавши архіпастиря, відпустили у небо різнокольорові повітряні кульки.

До світлого свята Великодня в кафедральне місто, стараннями Народного депутата України Шипка Андрія Федоровича, був доставлений Благодатний вогонь з Єрусалиму, який зустрічали на паперті собору Митрополит Єфрем з духовенством та численною нікопольською паствою.

З нагоди дня Святої Пасхи, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, владика Єфрем удостоїв священнослужителів двох благочинь церковних відзнак. Серед інших богослужбово-ієрархічних нагород, правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш» був нагороджений протоієрей Роман Казновецький – настоятель храму ікони Божої Матері «Усіх скорботних радість» м. Нікополя, а права носіння палиці нагороджені настоятель храму святого великомученика Георгія Побідоносця м. Нікополя протоієрей Михайло Марущак, наперсним хрестом криворізький архіпастир нагородив ієрея Олега Єфремова, котрий несе служіння настоятеля храму святого Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна. Набедреником Митрополит Єфрем нагородив настоятеля храму преподобного Іоанна Дамаскіна, що в м. Нікополь, ієрея Михайла Гончарова та настоятеля храму святого мученика Іоанна Нового Сочавського, що в селі Новоіванівка Нікопольського району, ієрея Олександра Чернядьєва.

Після запричасного вірша благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак зачитав присутнім у храмі богомольцям Пасхальне послання Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема.

За святковим богослужінням молився Заступник Нікопольського міського Голови Сокол Юрій Олександрович.

По завершенні Божественної літургії, навколо собору правлячий архієрей у співслужінні духовенства звершив хресний хід з пасхальними піснеспівами та окропленням святою водою.

У своєму слові Митрополит Єфрем привітав духовенство та свою нікопольську паству зі святковими днями на честь найвеличнішого торжества – світлого Христового Воскресіння, та подякував Народному депутату України Андрію Федоровичу Шипку за можливість прибуття великої святині – Благодатного вогню в межі Криворізької єпархії.

Благочинний Нікопольського округу протоієрей Миколай Марущак, від імені всього духовенства, подякував правлячому архієрею за святительські молитви і щедрі нагороди та вручив подарунок – два антимінси привезені священнослужителем зі Святої Гори Афон.

На сам кінець, правлячий архіпастир надав присутнім своє святительське благословіння та подарував присутнім в храмі богомольцям на молитовну згадку ікони Воскресіння Христового.

Фото 1.   Фото 2.

 

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.