Зі святом Покрова Пресвятої Богородиці!

Дорогі брати і сестри! Сердечно вітаю вас зі святом Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії!

У цей день ми згадуємо про чудове позбавлення від ворогів жителів Константинополя, яке відбулося в 10 столітті. Святий Андрій Юродивий та його учень Єпіфаній, які молилися у Влахернському храмі Константинополя, де зберігалися риза Богородиці, головний покров і частина Її пояса, під час Всенощної служби бачили в повітрі дивовижне явлення Божої Матері. Пресвята Діва, оточена пророками, апостолами і ангелами, сяюча сонячним світлом, молилася про грішний світ і покривала християн чесним Своїм омофором.

З тих пір свято Покрови особливо шанується нашим народом, тому, напевно, що ідея материнської любові, материнського заступництва так близька серцю кожного українця. Адже наша Батьківщина за всю історію свого існування переживала чимало важких етапів, наші співвітчизники перенесли чимало бід і скорбот. І часто єдиною розрадою і підтримкою для них ставала і стає гаряча молитва Божої Матері.

Бажаю всім нам, дорогі брати і сестри, щоб ми не забували про допомогу Богородиці, як не забували б і уроків власної історії. І нехай наше віруюче серце завжди припадає до Неї зі своїми радощами і скорботами, у всіх випробуваннях і в хвилини плачу за гріхи. І Вона, Радість усіх скорботних, простягаючи Свій Державний Покров, заступить і спасе, і помилує всіх нас.

У цей день сердечно вітаю всіх і з Днем захисника Вітчизни!

Багатовікова історія нашої країни повна прикладів героїзму, мужності і відваги. Тому наш народ з вдячністю і особливою повагою ставився до тих, хто, не шкодуючи ні сил, ні самого життя, оберігав і оберігає рідну землю, свої будинки і ближніх. Відрадно, що і сьогодні для більшості наших співгромадян захист Вітчизни — найперший і священний обов’язок. Дорогі воїни! Бажаю вам доброго здоров’я і благополуччя, міцності душевних і тілесних сил і успіхів у вашому відповідальному служінні Батьківщині.

Всечесне козацтво! Прийміть мої сердечні вітання з Днем козацтва. Прийміть мої сердечні поздоровлення з Днем козацтва. Це свято приурочене до святкування Покрову Божої Матері, коли Цариця Небесна узяла під Свій Покров осаджуваний Константинополь. Але козаки пам’ятають і багато інших чудес і завжди відчувають себе під Її святим омофором. І по-іншому бути не може. Адже православна віра — це основа життя козацтва. Якщо цього немає, якщо у козака немає повноцінного церковного життя, якщо немає участі в Таїнствах, щоденної молитви, християнського способу життя, то така людина лише ряджена, вона носить козачі одяги, але душею залишається далекою від того, щоб називатися козаком.

Я бажаю вам від Господа по молитвах Його Пречистої Матері здоров’я і міцності духу для подальшого служіння на благо України і Української Православної Церкви. Хай береже вас Господь і Цариця Небесна завжди покриває Своїм омофором.

З повагою, протоієрей Анатолій Марущак, настоятель Спасо-Преображенського собору, почесний громадянин м Нікополя.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.