Дорогі брати і сестри, дорогі нікопольці!

Усіх вас сердечно вітаю зі святом святителя і чудотворця Миколая! 19 грудня ми святкуємо пам’ять одного з найбільших святителів Церкви Христової, якого, як нікого іншого, високо і свято шанували в усі часи всі народи землі — і не тільки християни, але й мусульмани і навіть багато язичників.

Наша пам’ять про святителя Миколая настільки жива, що ми звертаємося до нього часом кожен день, просимо його допомогти в нашому житті. І ми отримуємо від нього відповідь — наші молитви збуваються. Він являє нам свою присутність в нашому житті. Досвід віруючих показує, що святитель Миколай відгукується навіть на прохання про нікчемні і малозначні речі. Він, безсумнівно, один з найдієвіших наших помічників, що стоять біля престолу Божого і клопочуть про наше спасіння. Тому, коли важко, коли смутоку на душі, без сумніву кожен звертається до великого святителя, який чує заклик і своєю благодатною силою допомагає кожному.

Кожного разу, коли ми з вами згадуємо святителя Миколая Чудотворця, потрібно пам’ятати, що Господь цьому великому Догіднику Божому дарував особливу благодать, головним чином, на допомогу страждаючим людям. Будемо молитися святителю, щоб він ніколи не залишав нас своєю благодатною присутністю. Будемо звертатися до нього не тільки в критичні моменти, але і в повсякденному житті. Його молитвами нехай береже Господь Церкву нашу, нашу країну і всіх тих, хто з вірою, любов’ю та надією вдається до його молитовного заступництва.

Зі святом, з днем пам’яті святителя і чудотворця Миколая!

Протоієрей Анатолій Марущак, настоятель Спасо-Преображенського собору, почесний громадянин м Нікополя.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.