Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів у Дніпрі об’єднав 1300 учасників з усієї України

З 26 по 28 січня 2018 року 72 хорових колективи, а це понад 1300 учасників взяли участь у ХХV-му Всеукраїнському фестивалі духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», який проходив у м. Дніпрі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

Організаторами співочого форуму виступили Дніпропетровська єпархія УПЦ і Дніпровський міська рада.

Перед початком офіційної церемонії відкриття фестивалю глядачі переглянули вокально-театральну виставу на тему євангельського оповідання про Різдво Христове.

Далі до учасників заходу звернувся митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, який відзначив важливість подібних пісенних форумів, які об’єднують людей з різних куточків України в єдиному прагненні славити Народжене Богонемовля.

Начальник управління культури і мистецтв Дніпровської міської ради Євген Вікторович Хорошилов подякував усім, хто відгукнувся на запрошення взяти участь у ювілейному Всеукраїнському фестивалі духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», який , за його словами, вже 25 років є окрасою культурного життя міста.

Митрополит Іриней попросив Євгена Вікторовича передати щиру подяку меру Дніпра Борису Альбертовичу Філатову за підтримку і всіляке сприяння у проведенні заходу.

У фестивалі взяли участь як колективи із Дніпропетровського регіону, що виступили в перший день прослуховувань, так і хорові колективи з Києва, Харкова, Нікополя, Рівного, Одеси, Хмельницького, Бердичева, Маріуполя, Черкас, Сум, Вінницької області, які виступили 27 січня.

У програмі фестивалю звучали духовні твори 10 мовами світу: німецькою, грузинською, французькою, іспанською, італійською, польською, білоруською, українською, російською та латиною. У фестивалі взяли участь професійні та аматорські, світські та церковні, дитячі та дорослі колективи.

Виступи учасників оцінювало журі на чолі з митрополитом Іринеєм. У складі журі — священнослужителі єпархії, заслужені працівники культури та викладачі музичних вишів.

28 січня відбулася церемонія закриття фестивалю та гала-концерт, в якому прийняли участь і нікопольці. Приємно відзначити, що молодіжний ансамбль Недільної школи Спасо-Преображенського собору нашого міста під керівництвом Пилипа Марущака зайняв II місто в номінації «Кращий церковно-приходський дитячий хоровий колектив».

Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» започаткований у 1994 році та щороку проводиться у січні. З 1994 по 2018 роки відбулося 25 фестивалів, участь в яких взяло понад 40 тис. виконавців – 15 тис. дітей та 27 тис. дорослих із 50 міст України, Білорусі, Росії, Молдови та Грузії. За всі роки проведення заходу його глядачами та учасниками стали понад 100 тис. дітей та дорослих.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.