Нікопольські храми Української Православної Церкви продовжують надавати необхідну допомогу воїнам тероборони, біженцям та всім нужденним.

У храмі ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» для бійців територіальної оборони так само печуть свіжу випічку і готують домашні салати. Парафіяни кафедрального Спасо-Преображенського собору постійно збирають одяг та взуття та передають його до центру гуманітарної допомоги. Крім того, щочетверга в будівлі Недільної школи собору кожен, хто потребує, може отримати невеликий продуктовий набір. Кімната речей для вимушених переселенців та людей, які потрапили у важкі життєві ситуації, відкрилася і у Хрестовоздвиженському храмі на Лапинці. Тут можна взяти одяг та взуття для дітей, речі першої необхідності, продукти. Свято-Троїцька парафія не перестає надавати посильну допомогу медикаментами. Храм на честь Іоанна Предтечі опікується мешканцями модульного містечка, а храм преподобного Іоанна Дамаскіна допомагає людям, які мешкають у будівлі колишнього ЛДЦ.

За заповіддю Спасителя християнин покликаний допомагати ближньому незалежно від його (ближнього) релігійної, національної, соціальної та іншої приналежності. Господь Сам милостивий, тому якщо людина теж творить таку милість, то Господь, бачачи, що вона набуває властивостей Божих, дає їй Духа Святого. Господь обов’язково помітить, що навіть якщо у нас ще й немає любові до ближніх, але ми все ж таки намагаємося цю любов надавати, всіляко послужити людям, чимось їх порадувати, пом’якшити їхнє серце, заповнити нестачу любові у світі, – то й Він допоможе нам набути любові та інших християнських чеснот.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.