14 червня у церковному календарі відзначено пам’ять преподобного Агапіта Печерського. Агапіт ​​лікар безоплатний – чернець Києво-Печерської Лаври, перший лікар Київської Русі. Він жив у XI столітті у Києві прославився далеко за межами Печерського монастиря своєю чудовою силою, за допомогою якої він лікував хворих людей. Преподобний Агапіт ​​Печерський — смиренний аскет і майстерний лікар-травник.

У день пам’яті святого угодника Божого священнослужителі Спасо-Преображенського собору завітали до дитячої міської лікарні. Із собою батюшки привезли ікону преподобного Агапіта Печерського із частинкою його святих мощей. На молитву зібралися медичні працівники на чолі з головним лікарем В’ячеславом Мальгіним та пацієнти лікарні. Священики звершили молебень за здоров’я, окропили всіх святою водою, помазали освяченим єлеєм.

Благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак вручив керівнику медичного закладу образ святого Агапіта, адже він вважається одним із небесних покровителів благочестивих лікарів. До преподобного Агапіта Печерського звертаються з молитвою у хворобах та скорботах.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.