Щороку 14 червня у різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові. Це свято – яскраве свідчення того, що люди всієї планети цінують шляхетність тих, хто прагне допомогти ближньому, зробити свій внесок у справу збереження людського життя. Найкращий спосіб відзначити 14 червня – здати кров.

У святковий день на Нікопольській станції переливання крові було багатолюдно: хтось прийшов здати кров, хтось привітати медичний персонал станції з професійним святом. За погодженням з головним лікарем Едуардом Ковтуном священнослужителі Спасо-Преображенського собору звершили в установі молебень про мир. Із собою батюшки привезли ікону преподобного Агапіта, цілителя Печерського. Його пам’ять збігається із Днем донора. Усіх бажаючих окропили святою водою, помазали освяченим єлеєм та вручили ікону святого лікаря Агапіта.

Після закінчення Богослужіння настоятель собору протоієрей Миколай Марущак подякував медикам за благородну працю. «Можна з упевненістю говорити, що це свято є особливим і відрізняється від інших. Ті, хто здають кров і ті, хто її приймають — це небайдужі, милосердні люди, з відкритою душею та добрим серцем. Від щирого серця бажаю міцного здоров’я вам і вашим близьким, допомоги Божої у справах, невичерпних сил і найголовніше – мирного неба над головою!» — сказав батюшка.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.