За словами святого Іоанна Златоуста, милосердя має різні образи. Є духовні справи милості: подати ближньому добру пораду у скруті, втішити сумного, не віддавати за зло злом, від серця прощати образи. А є справи тілесної милості: наситити голодного, напоїти того, хто хоче пити, одягнути роздягненого або малозабезпеченого, відвідати хворого, прийняти мандрівника в будинок і т.д.

У важкі воєнні дні дуже важливою є духовна підтримка. Так, за добрим прикладом, настоятель Свято-Микільського храму протоієрей Ігор Єрохін звершив молебень про мир в Україні в школі-інтернаті «Ніка», який розташований поруч із храмом.

Священнослужителі кафедрального Спасо-Преображенського собору передали у модульне містечко для переселенців продукти та одяг, зібраний парафіянами храму. Люди тепло зустрічали священиків, котрі привезли їм гуманітарну допомогу. На прохання мешканців містечка батюшки окропили святою водою житлові приміщення, поспілкувалися з мешканцями та вручили всім охочим іконки святого воїна великомученика Микити.

Завітали священики і до клубу «Ровесник», розташованого на Північному селищі. Сюди батюшки привезли матеріал такий необхідний для плетіння маскувальних сіток.

Висловлюємо щиру подяку всім, хто у цей скрутний час надає свою посильну допомогу.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.