У Нікополі відбувся форум «Церква, відкрита для суспільства»

У місті Нікополь, з благословення митрополитаКриворізького та Нікопольського Єфрема, відбувся форум «Церква, відкрита для суспільства». Захід проводився з ініціативи Всеукраїнського Союзу Православних жінок.

         У Форумі взяли участь духовенство, громадські організації, православні релігійні громади, гості з інших регіонів країни.

Це вже третій форум, що проходив у формі дружнього діалогу між Церквою та громадськістю,  щодо  плідної співпраці у різних сферах життєдіяльності: медицині, освіті, соціальній сфері, культурі, зокрема:

  • Церква сьогодні – реалії та перспективи;
  • Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами;
  • Філософія дитинства. Формування особистості і морального суспільства;
  •  «Вагітність у долонях» — супровід та підтримка жінок під час вагітності;
  • Робота з молоддю, та інші не менш важливі питання.

Головне, що на форумі були запропоновані практичні заходи з кожної теми, а також обмін досвідом, кращими практиками, та представлення і обговорення нових цікавих проектів, стосовно дітей, молоді, сім’ї.

         Сьогодні в наш непростий час ми повинні, як ніколи, консолідувати  зусилля церкви та спільноти для досягнення миру, добробуту, стабільності. Якщо гармонія у людини визначається трьома складовими: душа, розум і тіло, і коли ці складові у нормі – це і є гармонічне життя.

         Гармонія в державі теж має три складові: — церква, влада, спільнота. І як що вони гармонічно співіснують між собою, це визначає гармонію в державі – мир, стабільність, та благополуччя кожної людини.

         Основна мета форуму вирішення проблем моральності, духовності, культури в сучасній Україні, збереження та утвердження православних сімейних цінностей.

         За результатами проведення форуму буде прийнята резолюція, що стане складовою в резолюції Всеукраїнського Форуму і буде направлена в органи Влади місцевого самоврядування, в громадські організації, в засоби масової інформації. 

         Від Всеукраїнського Союзу Православних жінок, в ході заходу, активних жінок міста Нікополя було нагороджено почесними грамотами.

         Сьогодні церква — поза політикою і її діяльність є основою для відродження та збереження духовності, моральності в нашій країні.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.