с. Приміське Нікопольського району. Митрополит Єфрем звершив чин освячення храму преподобного Антонія Києво-Печерського

В день пам’яті преподобного отця нашого Антонія Печерського, Київського, начальника усіх руських ченців (1073) Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав з архіпастирським візитом новозбудований храм преподобного Антонія Києво-Печерського с. Приміське Нікопольського району.

Правлячого Архієрея з хлібом-сіллю та букетами квітів зустрічали вихованці недільної школи, що діє при храмі.

На початку богослужіння Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, освятив новозбудований храм на честь преподобного Антонія Києво-Печерського.

Слід зазначити, що чин освячення храму, також, називається «оновленням», адже після освячення храму, він із звичайної будівлі стає святим Домом Божим, а отже і зовсім іншим ніж був раніше – оновленим. Під час чину освячення, Високопреосвященніший владика освятив та помазав святим миром Святий Престол, священики, з благословення владики, облачили Святу Трапезу у нові ризи – срачицю, пов’язану вервієм, та індитію, а правлячий Архієрей помазав святим миром стіни храму, освятивши їх. Під Святим Престолом та в антимінсі були розміщені мощі святого священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького (+1918).

Після спорудження Святого Престолу вперше були відкриті Царські врата, котрі до цих пір були закритими, і Митрополит Єфрем підніс до Господа молитву, в котрій, подібно до ветхозавітного царя Соломона, молив Господа низпослати благодать Превятого Духа і освятити цей храм та жертовник, щоб безкровні Жертви, що будуть підноситися на ньому, були прийняті до жертовника небесного та низвели звідти благодать небесного осеніння.

За Божественною Літургією правлячому Архієрею співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан та запрошене духовенство.

Osviachennia_hramu017

На малому вході за ревні пастирські труди та з нагоди освячення храму, Митрополит Єфрем, з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, удостоїв настоятеля храму протоієрея Геннадія Єрохіна хрестом з прикрасами.

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень, наприкінці котрого Архіпастир підніс молитву преподобному Антонію Києво-Печерському.

По закінченні богослужіння Митрополит Єфрем звернувся до чисельних богомольців, котрі цього дня стеклися до святого храму, із словом архіпастирського повчання. Також, Владика подякував настоятелю храму преподобного Антонія Печерського с. Приміське Нікопольського району протоієрею Геннадію Єрохіну за його старанне і ревне служіння, та надав своє святительське благословіння на подальші труди на ниві Христовій.

Наостанок, настоятель храму подякував архіпастирю за високу нагороду та радість спільної молитви, а Високопреосвященніший владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.