Святителю отче Миколає, моли Бога за нас!

Багато святих знає Церква Христова, але найшанованішим вважається Миколай Мирлікійський Чудотворець. Його шанують і величають усі народи землі і навіть язичники та юдеї та мусульмани, бо він святий всього світу. Все його життя було жертовним подвигом любові до людей. Він умів радіти з тими, хто радіє, він умів плакати з плачучими, він умів втішити і підтримати тих, кому потрібна була втіха і підтримка.

22 травня Свята Церква згадує подію перенесення мощей святителя Миколая із Мір Лікійських до італійського міста Бар. У цей день Свято-Микільський храм, розташований на Новопавлівці, молитовно відзначив своє престольне свято. На запрошення настоятеля храму протоієрея Ігоря Єрохіна Божественну літургію очолив благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. На Богослужінні були піднесені молитви про мир в Україні, про українське воїнство, про всіх нуждених та полонених. Віруючі зі сльозами на очах молилися святителю Миколою, щоб благав він Господа Бога позбавити нас від непосильних бід і напастей і дарував нам та Вітчизні нашій спокійне, мирне життя.

За традицією навколо храму було здійснено Хресну ходу з храмовою іконою святителя Миколая, в яку вкладено частинку його святих мощей.

Завершилися духовні урочистості спільною храмовою трапезою.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.