РІЗДВО ЗУСТРІЧАЄМО — КОЛЯДКИ СПІВАЄМО!

Українці – народ співучий і глибоко віруючий. Одним із найтаємничіших свят вважається Різдво Христове – час, коли радіють і вшановують народження Ісуса. Таке дійство в усі часи супроводжувалось піснею, яку назвали колядкою. Головна мета колядок — прославити Різдво, привітати господарів будинку і побажати доброго врожаю і благополуччя у родині.

Часи змінилися, та колядки й досі залишаються популярними в Україні. Навіть серед молоді їх популярність не зменшилась. Досі хлопці та дівчата ходять оселями, щоб заколядувати й отримати щось смачненьке.

У неділю, 9 січня, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі нашого міста відбувся святковий вечір різдвяних колядок. Колядки — є обов’язковим атрибутом зимових свят. У виконанні вокального колективу Недільної школи Спасо-Преображенського собору під керування Пилипа Марущака присутні почули різдвяні церковні піснеспіви, а також вже знайомі та нові колядки на різних мовах.

Слухачі бурними оплесками зустрічали кожний музичний твір і довго не могли відпустити колектив, просячи виконати колядки ще на біс.

До речі, напередодні, у день Різдва Христового, цей вокальний колектив взяв участь у міському заході — фестивалю обрядової та сучасної різдвяної пісні «Різдвяний вертеп», який проходив на Європейській площі. Гурт показав яскравий виступ і справив велике враження на слухачів.  

Колядування – звичай дуже давній, відомий у всіх слов’янських народів. Пройшли уже тисячі років, але звичай колядування не зникає. Збережімо й ми ці народні твори як найдавніший жанр пісенної поезії, як скарб духовний, як невичерпну скарбницю народної мудрості.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.