Предстоятель благословяє паству на Великий піст

Перед початком Святого Великого посту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до вірних Української Православної Церкви зі словами настанови та благословив на особливе молитовне правило задля миру в Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Свята Церква, яка турбується про те, щоб духовно вдосконалювати людей, закликає нас до посту, за допомогою якого ми повинні себе приготувати до зустрічі з Христом Воскреслим. Кінець посту буде вінчатися великим, світлим празником в честь славного Воскресіння Христового.

Перед тим, як вступити у Святий Великий піст, ми повинні простити один одному ті провини, якими ми согрішили один проти одного. Це є та умова, при якій людина може отримати прощення своїх гріхів у Бога.

Піст установлений самим Спасителем. Перед тим, як вийти на суспільне служіння, Він постився у пустелі 40-к днів і боровся з дияволом, як людина, і переміг його.

Тому Церква Христова закликає усіх нас також поститися 40-к днів перед святом Світлого Христового Воскресіння, щоб перемогти постом і молитвою свої немощі, свої гріхи, свої пристрасті, перемогти диявола і зустріти в радості цей Великий святковий день.

Під час Святого Великого посту нашим вірним благословляється читати по одній кафізмі з Псалтирі в день. Це буде нашою молитвою за нашу українську землю, за наш український народ — щоб Бога подарував нам мир і своє благословення.

Нехай Господь всім нам допомагає!

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.