Обласний конкурс-фестиваль «Козацькими шляхами»

21 — 22 квітня, у Нікополі вібдувся XIV обласний конкурс-фестиваль «Козацькими шляхами». Учасниики фестивалю змагалися за перемогу у номінаціях: хори, фольклорні гурти, вокальні ансамблі, народна хореографія, оркестри народних інструментів. У цьому році до Нікополя приїхали творчі колективи з Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Харківської областей. Виступ усіх колективів оцінювало високоповажне журі у складі: голова журі, художній керівник КЗ «НКДЦ» — Валерій Колесніков, викладач криворізького музичного обласного коледжу по класу фортепіано – Тетяна Кабук,викладач українського народно-сценічного танцю Дніпропетровського театрально-художнього коледжу – Олександр Гордієнко, народний артист України, кавалер ордену Івана Сірка – Михайло Чернявський, викладач вокалу Дніпропетровського коледжу культури та мистецтв — Людмила Подорожня.

В музичному фестивалі прийняв участь вокальній ансамбль Недільної школи Спасо-Преображенського собору під керівництвом Пилипа Марущака. В виконанні цього колективу пролунала українська народна пісня “Ставок заснув” та лемківська народна пісня “Гей, пливе кача” в обробці Пікардійської терції. Виступ ансамблю високо оцінили і в номінації “Вокальні ансамблі” гурт було нагороджено Дипломом I ступеню. Вітаємо наших хлопців та дівчат з перемогою!

Обласний конкурс-фестиваль «Козацькими шляхами» проходив в рамках історико-патріотичногофестивалю «Богдан Хмельницький – народження держави».

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.