м. Покров. Митрополит Єфрем очолив престольне богослужіння в храмі апостола Іоанна Богослова

В день пам’яті улюбленого учня Господа нашого Іісуса Христа – апостола і євангеліста Іоанна Богослова (поч. II), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем прибув до міста Покров, де очолив престольне свято в храмі освяченому на честь святого Апостола і наперсника Христового Іоанна.

Вихованці недільної школи, що діє при храмі зустрічали архієрея з хлібом-сіллю, квітами, святковими співами і віршами.

За Божественною Літургією Митрополиту Єфрему співслужили благочинні – Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, Криворізького Центрального міського благочиння протоієрей Анатолій Риженко, настоятель храму Святого апостола Іоанна Богослова протоієрей Анастасій Галичан та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

Під час богослужіння на сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про єдність Святого Православ’я та за мир в Україні, а Високопреосвященніший владика біля Престолу Божого підніс молитву за мир на святій українській землі.

По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний хід навколо споруджуваного собору, після котрого Митрополит Єфрем звернувся до парафіян зі словом архіпастирського повчання. Правлячий Архієрей подарував на молитовну згадку отцю-настоятелю ікону свого небесного заступника преподобного Єфрема Переяславського, побажавши отцю Анастасію допомоги угодника Божого у його пастирському служінні.

Також, владика Єфрем, за заслуги перед Криворізькою єпархією Української Православної Церкви, нагородив медалю Криворізької єпархії священномучеників Онуфрія і Порфирія І ст. Трофимовича Миколая Михайловича, медаллю Криворізької єпархії священномучеників Онуфрія і Порфирія ІІ ст.. Зайцева Олександра Михайловича та відзначив ще десятьох помічників отця Анастасія з числа парафіян храму Архієрейськими Грамотами.

Насамкінець, архіпастир надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.