м. Покров. Митрополит Єфрем очолив престольне богослужіння в храмі апостола Іоанна Богослова.

В день пам’яті улюбленого учня Господа нашого Іісуса Христа – апостола і євангеліста Іоанна Богослова (поч. II), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем прибув до міста Покров, де очолив престольне свято в храмі освяченому на честь святого Апостола і наперсника Христового Іоанна.

Вихованці недільної школи, що діє при храмі зустрічали Архієрея з хлібом-сіллю, квітами, святковими співами і віршами.

За Божественною Літургією Митрополиту Єфрему співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, настоятель храму святого апостола Іоанна Богослова м. Покров протоієрей Анастасій Галичан та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

На Малому вході, за ревні пастирські труди, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Митрополит Єфрем нагородив настоятеля храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Покров протоієрея Анастасія Галичана правом служіння Божественної Літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш».

Під час богослужіння на сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про єдність Святого Православ’я та за мир в Україні, а Високопреосвященніший владика біля Престолу Божого підніс молитву за мир на святій українській землі.

В цей день чисельні богомольці причастились Святих Христових Таїн від рук правлячого Архієрея.

По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний хід навколо споруджуваного собору, після котрого Митрополит Єфрем звернувся до парафіян зі словом архіпастирського повчання.

За допомогу в будівництві храму святого Іоанна Богослова м. Покров, Митрополит Єфрем, з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, нагородив Марченко Сергія Олександровича орденом УПЦ рівноапостольного князя Володимира, а Галичян Тетяну Григорівну орденом УПЦ рівноапостольної княгині Ольги.

Також Високопреосвященніший владика відзначив благословенними Архієрейськими Грамотами помічників отця-настоятеля – Бойко Любов Михайлівну, Братченко Наталію Миколаївну, Демідову Валентину Федорівну, Поддубну Ніку Валеріївну, Костюк Раїсу Яківну, Сіліну Галину Олексіївну, Ємець Руслана Вікторовича, Шаталіну Людмилу Юріївну та Шматова Анатолія Анатолійовича.

Насамкінець, Архіпастир надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.

Дивитися фотогалерею

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.