м. Покров. Митрополит Єфрем звершив богослужіння з нагоди престольного свята в храмі святителя Іоанна Златоуста

В день пам’яті святителя Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського (407), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до м. Покров. Правлячий архієрей звершив святкову Божественну Літургію в храмі святителя Іоанна Златоуста, прибувши на запрошення його настоятеля, благочинного Покровського благочиння протоієрея Володимира Качана.

Високопреосвященнішого владику з хлібом-сіллю, букетами квітів та віршами на храмовому подвір’ї зустріли вихованці недільної школи.

За сприяння Народного Депутата України 7 та 8 скликань Андрія Шипко перед початком богослужіння до храму була доставлена ікона з часткою святих мощей святителя та чудотворця Спиридона, єпископа Тримифунтського (бл. 348).

За Божественною Літургією правлячому Архієрею співслужили благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння та настоятель храму протоієрей Володимир Качан та чисельне духовенство з числа кліру Криворізької єпархії.

Під час богослужіння на сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про єдність Святого Православ’я та за мир на українській землі.

По запричастному вірші повчальне слово в похвалу святителя Іоанна Златоуста, промовив настоятель храму великомученика Димитрія Солунського с. Дмитрівка Нікопольського району протоієрей Сергій Великий.

При традиційно великому зібранні богомольців, чисельні віруючі приступили до святого Причастя Тіла і Крові Христових.

По закінченні Божественної Літургії, Митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень, наприкінці котрого підніс молитви до святителів Іоанна Златоуста та Спиридона Тримифунтського.

Насамкінець Митрополит Єфрем звернувся до всіх присутніх зі словами привітань та подякував настоятелю храму отцю Володимиру за його старанні пастирські труди, а протоієрей Володимир подякував Архіпастирю та гостям-священикам за радість молитовного єднання.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.