м. Кривий Ріг. Митрополит Єфрем молитовно відзначив день пам’яті новомучеників та сповідників землі Єкатеринославської та 23-тю річницю від дня своєї архієрейської хіротонії

13 вересня, у свято Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці (395-408), в день пам’яті Собору новомучеників та сповідників Катеринославських, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив святкову Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу з нагоди 23-річчя утворення Криворізької єпархії, а також 23-річчя своєї Архієрейської хіротонії.

Напередодні ввечері Його Високопреосвященство у співслужінні духовенства Криворізької єпархії звершив Всенічне Бдіння. За богослужінням владика Єфрем освятив на літіі хліби, пшеницю, вино і єлей, та помазав богомольців освяченим єлеєм. Також собором духовенства було звершено читання акафісту Новомученикам землі Катеринославської.

За Божественною Літургією святителя Іоанна Златоуста правлячому Архієрею співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник криворізького чоловічого монастиря Священномученика Володимира, Митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького Міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Жовтоводського благочиння протоієрей Олександр Пономаренко, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Софіївського благочиння протоієрей Ростислав Климчук, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Білинець, благочинний Широківського благочиння протоієрей Василій Яводчак та собор духовенства Криворізької єпархії.

На Малому вході Митрополит Єфрем нагородив правом носіння набедреника настоятеля храму святителя Іоанна Милостивого с. Кам’яне Поле, клірика Свято-Покровського жіночого монастиря м. Кривий Ріг ієромонаха Ігор (Ревко) та настоятеля храму на честь святителя Миколая Чудотворця м. Кривий Ріг (сел. Вечірній Кут) ієромонаха Іосифа (Бурдієнко).

За богослужінням були виголошені особливі прохання про припинення кровопролиття на українській землі, після чого Криворізький архіпастир підніс колінопреклонену молитву про відновлення миру в Україні.

На заупокійній єктенії Митрополит Єфрем молився про спокій душі пріснопам’ятного Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, котрий у 1996 році в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Архієрейську хіротонію Криворізького Архіпастиря.

По запричасному стиху до усіх присутніх звернувся настоятель храму святого апостола Андрія Первозванного м. Кривого Рогу ієрей Діонісій Риженко.

При традиційно великому зібранні богомольців, чисельні віруючі приступили до святого Причастя Тіла і Крові Христових.

По закінченні Божественної Літургії, Митрополит Єфрем разом із собором духовенства звершив Хресний хід довкола кафедрального собору, наприкінці котрого правлячий Архієрей біля пам’ятника святим священномученикам Онуфрію і Порфирію, першим єпископам Криворізьким, підніс молитву до новомучеників та сповідників землі Катеринославської та окропив віруючих святою водою.

По завершенні богослужіння, Архіпастир звернувся до парафіян із проповіддю. У своєму слові Митрополит Єфрем закликав свою чисельну паству бути стійкими у вірі, незважаючи на будь-які перепони, що в усі часи коїв віруючим ворог спасіння людського роду, наслідуючи подвигу святих новомучеників та сповідників Катеринославських. Адже ці угодники Божі, не дивлячись ні на що,  залишились вірними Святій Матері Православній Церкві, ставши міцнішими у вірі за адамант.

Насамкінець, правлячий Архієрей надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.