м. Кривий Ріг. Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив богослужіння з нагоди дня пам’яті Собору новомучеників та сповідників землі Єкатеринославської

В день пам’яті Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських, з нагоди 25-річчя Криворізької єпархії УПЦ, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Кривому Розі.

Перед початком святкування відбулась урочиста зустріч Блаженнішого владики за участі архієреїв, духовенства, вірян та представників місцевої влади.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Полтавський і Миргородський Филип, митрополит Кам’янський і Царичанський Володимир, митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору, єпархії та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про необхідність для християнина йти шляхом жертовної любові до Бога, смирення та молитви.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Наприкінці богослужіння звершили чин славлення перед іконою Собору новомучеників і сповідників Єкатеринославських. Хор проспівав тропар та кондак, а Предстоятель прочитав молитву святим.

Після відпусту виголосили многоліття митрополиту Єфрему та усій пастві Криворізької єпархії Української Православної Церкви.

Блаженніший владика привітав вірян зі святом та висловив особливі побажання митрополиту Єфрему з нагоди 25-річчя єпископської хіротонії, духовенству та вірянам Криворізької єпархії. Митрополит Єфрем виголосив подячне слово Предстоятелю.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій надав усім присутнім своє першосвятительське благословіння.

По закінченні богослужіння Його Блаженство, Архіпастирі, духовенство та присутні на святі віряни Української Православної Церкви пройшли хресною ходою до пам’ятника святим священномученикам Онуфрію і Порфирію, єпископам Криворізьким, біля котрого було проспіване величання Криворізьким священномученикам, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій та присутні на святі Архієреї поклали біля підніжжя скульптурного образу живі квіти.

Переглянути фотогалерею-1

Переглянути фотогалерею-2

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.