м. Кривий Ріг. День Ангела Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема

В день пам’яті преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського – Небесного Покровителя керуючого Криворізькою єпархією, Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу була відслужена святкова Божественна Літургія.

Напередодні святкового дня за Всенічним бдінням, котре Високопреосвященіший владика звершив в Спасо-Преображенському соборі міста, Архіпастир звершив літію за котрою освятив хліби, пшеницю, вино та єлей. Також владика помазав присутніх в храмі богомольців святим єлеєм.

В урочистому богослужінні, яке очолив тезоіменитий владика Єфрем, взяли участь секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира архімандрит Володимир (Нероба), благочинні міста Кривого Рогу та районів єпархії та сонм духовенства Криворіжжя.

За Божественною Літургією разом зі своїм архіпастирем молилися також мер кафедрального міста Кривого Рогу Юрій Григорович Вілкул, секретар Криворізької міської ради Маляренко С.В., голови районних виконкомів міста та міське керівництво.

По запричасному вірші до присутніх в храмі богомольців зі словом повчання звернувся клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Кривий Ріг протоієрей Олександр Горовенко.

Протягом святкового богослужіння велика кількість віруючих молитовно приклалася до ікони з часткою мощей святого преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського, перед котрою, по закінченні Літургії, Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив подячний молебень та виголосив молитву до свого небесного заступника.

По закінченні богослужіння правлячий Архієрей звернувся до парафіян зі словом повчальної проповіді.

З церковного амвона до Митрополита-іменинника з теплими словами привітань та подяки за багаторічне архіпастирське служіння звернувся градоначальник Кривого Рогу Вілкул Юрій Григорович.

Наприкінці святкового богослужіння Владика Єфрем подякував усім присутнім за духовне торжество і шанування святителя Єфрема Печерського, а також за святі молитви, що підносили цього дня всі православні криворіжці за свого Архіпастиря.

Фото

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.