Митрополит Єфрем очолив храмове свято на честь шанованого образу Пресвятої Богородиці

img_0714

Щороку 6 листопада Православна Церква вшановує образ Божої Матері «Усіх скорботних Радість» (1688). В цей день своє храмове свято відзначає церковна громада міста Нікополя, яка молиться у тимчасовому храмі, розташованому в особливому місці – поруч з міською лікарнею і тубдиспансером. Саме тому парафіяни і гості цього храму нерідко шукають допомоги, розради і заступництва у Божої Матері в його стінах.

6 листопада 2016 року, у Неділю 20-ту після Пятидесятниці, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем прибув до своєї другої кафедри, щоб молитовно вшанувати ікону Пресвятої Богородиці «Усіх скорботних Радість» на честь церковного святкування заради цієї чудотворної святині.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, настоятель храму протоієрей Роман Казновецький та духовенство благочиння.

img_0708На малому вході за багаторічне служіння Святій Церкві та з нагоди 25-річчя священицької хіротонії настоятель храму отець Роман був нагороджений правлячим архієреєм медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких І ступеня.

Особливістю престольного свята стало перебування у храмі мощей 14-ти святих цілителів, що стало можливим завдяки трудам народного депутата Андрія Шипка.

Після Євангельського читання владика Єфрем виголосив проповідь. Архіпастир разом з духовенством та вірними УПЦ підносили молитви за мир в Україні.

Наприкінці богослужіння було звершено хресний хід та молебень перед шанованою іконою «Всіх скорботних Радість». Насамкінець архієрей закликав на всіх Боже благословення.

Смотреть фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.