Митрополит Єфрем очолив урочисте богослужіння з нагоди Дня Ангела другого кафедрального міста Криворізької єпархії

28 вересня, в свято великомученика Никити (бл. 372) Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем очолив духовне торжество в м. Нікополі з нагоди Дня Ангела другого кафедрального міста Криворізької єпархії та 120-річчя від дня освячення Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополя.

Перед початком Божественної літургії біля входу до кафедрального собору відбулася урочиста зустріч ікони з часткою мощей святителя та чудотворця Спиридона Тримифунтського. Під святковий дзвін святиня була занесена у собор і покладена на центральне місце поруч з іншими святинями, серед яких – часточка мощей великомученика Никити – небесного покровителя міста.

За святковою Божественною Літургією Митрополиту Єфрему співслужили благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Білинець, священнослужителі міст Нікополя, Кривого Рогу, Марганця, Покрова та навколишніх районів.

На Малому Вході Митрополит Єфрем нагородив благочинного Нікопольського благочиння Ювілейною медаллю РПЦ, з нагоди 100-річчя відновлення патріаршества в Руській Православній Церкві.

Під час богослужіння були піднесені молитви за припинення всякої ворожнечі на нашій землі та встановлення миру в Україні.

При великому святковому зібранні віруючих багато охочих приступили до Святого Причастя Тіла і Крові Христових.

Богослужіння завершилося традиційним хресним ходом від кафедрального собору до центру міста з православними святинями, серед яких ікона Божої Матері «Новоникитська», ікона великомученика Никити, частки мощей святителя Миколая і великомученика Никити, ікона святителя та чудотворця Спиридона Тримифунтського, частка мощей святителя Миколая Чудотворця, а також Хрест з часткою Животворящого Древа Господнього.

На центральній алеї міста був відслужений святковий молебень «Про град Нікополь і всіх, хто живе в ньому». Після закінчення молебню владика Єфрем звернувся до присутніх зі словами привітання та повчання.

На згадку про урочистості – 120-річчя освячення Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополя – правлячий Архієрей нагородив другий кафедральний собор Криворізької єпархії Архієрейською Грамотою, котру з рук Високопреосвященнішого владики прийняв благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак.

Після закінчення урочистостей віруючі повернулися хресним ходом до кафедрального собору, де їм була запропонована храмова трапеза.

Фото.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.