Митрополит Єфрем очолив престольне свято в храмі на честь ікони Божої Матері “Усіх скорботних Радість”.

Щороку 6 листопада Православна Церква вшановує образ Божої Матері «Усіх скорботних Радість» (1688). В цей день своє храмове свято відзначає одна з церковних громад міста Нікополя, яка молиться у тимчасовому храмі, розташованому в особливому місці – поруч з міською лікарнею і тубдиспансером. Саме тому парафіяни і гості цього храму шукають допомоги, розради і заступництва у Божої Матері в його стінах.

В цьому році, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем прибув до свого другого кафедрального міста, щоб молитовно вшанувати ікону Пресвятої Богородиці «Усіх скорботних Радість» на честь церковного святкування заради цієї чудотворної святині.

За Божественною Літургією Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних радість» м. Нікополь протоієрей Роман Казновецький та духовенство благочиння.

На малому вході настоятель храму отець Роман з Благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, був нагороджений правлячим архієреєм ювілейною медаллю з нагоди 100-річчя відновлення патріаршества в РПЦ.

Під час богослужіння на сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про єдність Святого Православ’я та за мир в Україні, а Високопреосвященніший владика біля Престолу Божого підніс молитву за мир на українській землі.

Наприкінці богослужіння було звершено хресний хід та молебень перед шанованою іконою «Всіх скорботних Радість». Насамкінець Митрополит Єфрем звернувся до всіх присутніх зі словами привітань та подякував настоятелю храму отцю Роману за його старанні труди направленні на будівництво і оздоблення святого храму – цієї земної келії Пресвятої Богородиці, та на спасіння душ ввіреної йому Богом пастви.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.