Митрополит Єфрем молитовно вшанував 101-шу річницю від дня мученицької смерті священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького

В день пам’яті священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького своє престольне свято молитовно відзначає криворізький чоловічий монастир на честь священномученика Володимира.

Святий архіпастир за часів безбожної влади першим постраждав за проповідь євангельських істин та боротьбу за єдність Святої Православної Церкви, котру мучили розкольники та безбожна влада, часів революційного лихоліття. Священномученик Володимир до останнього дня свого земного життя лишався взірцем істинного пастиря Христового стада і поклав власне життя за своїх словесних овець.

Традиційно, в день пам’яті мученицької кончини священномученика Володимира у монастирському храмі на честь цього святого відбувається Божественна Літургія, яку очолює священноархімандрит обителі Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

На запрошення тезоіменитого намісника обителі архімандрита Володимира (Нероби) радість святкового богослужіння також прибули розділити гості – секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк та священнослужителі міста Кривого Рогу та Криворізького району на чолі з благочинними.

Престольне свято розпочалося урочистими привітаннями вихованців недільної школи, що діє при чоловічому монастирі. Наймолодші прихожани з букетами квітів зустріли священноархіманрита обителі.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив молебень до небесного покровителя святої обителі – священномученика Володимира, перед іконою з часткою мощей цього угодника Божого.

По закінченні богослужіння священноархімандрит обителі звернувся до чисельних богомольців зі словом архіпастирського повчання. Владика Єфрем повідав присутнім про висоту подвигу священномученика. Архіпастир нагадав присутнім про особливе шанування священномученика Володимира в Криворізькій єпархії, оскільки мощі цього святого закладено у всіх святих Антимінсах, в основі Престолів у вівтарях новоосвячених храмів та у капсулах при закладці нових храмів єпархії.

На молитовну згадку правлячий Архієрей вручив наміснику святої обителі архімандриту Володимиру (Неробі) ікону святого праведного Петра Калнишевського.

Намісник обителі подякував правлячому Архієрею за звершене богослужіння і слова настанови та випросив благословення на подальші чернечі труди.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.