Митрополит Єфрем з Пасхальною радістю відвідав свою другу кафедру

17 квітня 2017 року, в понеділок Світлої седмиці, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно відвідав свою другу кафедру – місто Нікополь, де і очолив Пасхальне богослужіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Архіпастиря зустрічали учні Недільної школи і разом з владикою радісно запустили у небо кольорові повітряні кульки.

До світлого свята Великодня в кафедральне місто було доставлено Благодатний вогонь з Єрусалиму, який зустрічали на паперті собору владика Єфрем з духовенством та численною нікопольською паствою. Святий вогонь привіз народний депутат Андрій Шипко.

За Великодньою Божественною літургією Криворізькому архіпастиреві співслужили: благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Білинець, благочинний Криворізького міського центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, настоятелі православних храмів міст Нікополя, Марганця і Покрова, а також сільських парафій Нікопольського і Томаківського районів.

Разом із священниками і вірянами за Богослужінням молився і заступник міського голови Юрій Сокол.

З нагоди дня Святої Пасхи, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, владика Єфрем удостоїв священнослужителів трьох благочинь церковних відзнак. Серед інших богослужбово-ієрархічних нагород, правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш» нагороджені протоієрей Віталій Єфремов – настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Нікополя та протоієрей Ігор Назар’єв – настоятель Свято-Духівського храму м. Марганця, а права носіння митри удостоєні настоятель Спасо-Преображенського храму с. Вищетарасівка Томаківського району протоієрей Михаїл Білинець та настоятель храму святого Преображення Господнього м. Марганця протоієрей Василій Турчак.

Після запричасного вірша було зачитано Пасхальне послання митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема.

По завершенні Божественної літургії навколо собору було звершено хресний хід з пасхальними пісне співами та окропленням святою водою, після чого митрополит Єфрем привітав духовенство та свою нікопольську паству зі святковими днями на честь найвеличнішого торжества – світлого Христового Воскресіння.

Криворізький архіпастир нагадав віруючим про диво сходження Благодатного вогню у Велику Суботу, а також подякував народному депутату України Андрію Шипку за можливість прибуття цієї великої святині в межі Криворізької єпархії. Благочинний Нікопольського округу протоієрей Миколай Марущак від імені всього духовенства подякував правлячому архієрею за святительські молитви і щедрі нагороди та вручив подарунок – великодню крашанку майстерної роботи.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.