Митрополит Єфрем звершив чин погребіння спочилого духовника Криворізької єпархії протоієрея Анатолія Марущака

В суботу перед Богоявленням, день пам’яті преподобного Серафима Саровського, чудотворця, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Нікополя, очолив заупокійну Божественну Літургію та відспівування в Бозі почилого духовника Криворізької єпархії протоієрея Анатолія Марущака.

Напередодні ввечері тіло покійного було доставлено в кафедральний собор, де за новопреставленим були здійснені заупокійна літія, а також вечірня й утреня з чином парастасу. Всю ніч священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії читали Святе Євангеліє над тілом свого спочилого духовника та співслужителя.

За заупокійною Божественною Літургією Високопреосвященнішому владиці співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), отці благочинні, чисельне духовенство та гості Криворізької єпархії у священному сані.

За упокій дорогого батюшки молилися рідні та близькі покійного, парафіяни Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополя, де служив отець Анатолій, та численні віруючі, котрі знали і любили покійного священика.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції та за лікарів, що несуть своє жертовне служіння ближнім.

На заупокійній єктенії Митрополит Єфрем молився за вічний спочинок душі новопреставленого протоієрея Анатолія Марущака та за всіх від віку спочилих православних християн.

По закінченні Божественної Літургії, Архіпастир, у співслужінні духовенства, звершив відспівування спочилого священнослужителя.

По завершенні богослужіння Владика Єфрем звернувся до присутніх зі словом розради й архіпастирського повчання.

Після чину прощання труну з тілом покійного доставили на місце його останнього спочинку.

На міському цвинтарі м. Нікополя, біля храму вмч. Георгія Побідоносця, Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства звершив літію за новопреставленим, після чого тіло спочилого було передано землі.

Упокой, Господи, душу спочилого раба Твого новопреставленого протоієрея Анатолія та всели його у святих Своїх обителях.

Переглянути фотогалерею

Фотогалерея 2

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.