Митрополит Єфрем відвідав свою другу кафедру

На другий день свята Різдва Христового, день святкування Собору Пресвятої Богородиці, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав свою другу кафедру – місто Нікополь, де звершив святкову Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Ще рано вранці на в’їзді в місто свого Архіпастиря зустрічали благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак та керівництво міста.

На церковному подвір’ї свого Архієрея зустріли чисельні богомольці та вихованці недільної школи, котрі своїми віршами прославляли новонародженого Богонемовля Христа.

Криворізькому Архіпастирю за богослужінням співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Турчак та настоятелі міських і районних храмів.

На сугубій єктенії з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції COVID-2019.

По запричасному вірші, Різдвяне послання Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, виголосив протоієрей Миколай Марущак.

По завершенні Божественної Літургії собором духовенства було звершено славління святу Різдва Господа і Бога і Спаса нашого Іісуса Христа.

Закінчилось урочисте богослужіння співом різдвяних колядок.

Насамкінець владика Єфрем звернувся до богомольців зі словом архіпастирського повчання та надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Переглянути фотогалерею

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.