Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав своє друге кафедральне місто

08 січня 2018 р, в день святкування Собору Пресвятої Богородиці, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав з архіпастирським візитом Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Нікополь.

На в’їзді до м. Нікополь, біля уклінного хреста, владику Єфрема зустріли Нікопольський міський голова Фісак Андрій Петрович та помічник народного депутата України Метр Михайло Аркадійович.

Біля Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополь правлячого архіпастиря з хлібом-сіллю зустрічали прихожани кафедрального собору міста.

За Божественною літургією Митрополиту Єфрему співслужили: благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Криворізького Міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко та чисельні священнослужителі з числа духовенства єпархії.

Після сугубої єктенії Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем возніс біля Святого Престолу молитву за мир на українській землі та примирення ворогуючих.

Після запричастного вірша благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, з благословіння Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського і всієї України.

До Святого Причастя за архієрейським богослужінням приступили прихожани Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополь та чисельні паломники.

По закінчені святкового богослужіння Митрополит Єфрем звернувся до своєї пастви зі словом проповіді, у котрій зазначив, що прийдешній рік є ювілейним, адже в цьому році святкується 1030 років Хрещення Русі. Також, владика поздоровив усіх зі світлим святом Різдва Христова та побажав богомольцям стяжати християнські чесноти.
Насамкінець, учасники молодіжного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополь порадували усіх присутніх своїм співом, заспівавши чудові різдвяні колядки. Кожен з колядників отримав з рук владики Єфрема солодкі подарунки.

 

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.