Криворізька делегація повернулась з Афону

З 16.10 по 26.10. за благословінням Високопреосвященного Єфрема, митрополіта Криворізького та Нікопольського представники духовенства з міст Кривого Рогу та Нікополя  протоієрей Анатолій Бондар, протоієрей  Володимир Качан та протоієрей Олександр Єрохін разом із членами громадської організації «Всеукраїнсьий Лицарський Орден православних  козаків імені Івана Сірка»  на чолі із головою організації Засядьвовком Ю.І., здійснили паломницьку подорож до давних християнських святинь, що на горі Афон
(Греція). Це паломництво було присвячено головній меті- вшануванню пам’яті та популяризації особистості святого праведного Петра Калнишевського, який за свого життя доклав багато зусиль до відродження Афонського чернецтва та, зокрема, забудови Свято-Ільїнського та Свято-Андріївського скитів.
Перед початком подорожі, 16 жовтня паломницькою групою було звершено молебень на могилі  кошового отамана Івана Сірка в с. Капулівка Нікопольського району Дніпропетровської області. Надалі паломники подорожували автомобільними шляхами України, Молдови, Румунії, Болгарії та Греції, здолавши протягом 10 днів майже 5 тис. км.
На Афонському півострові делегація спочатку відвідала Свято-Пантелеймонів монастир, де групу урочисто зустрічала братія на чолі з ігуменом Євлогієм. На молитовну пам’ять цій святій обітелі козаки подарували ікону святого праведного Петра Калнишевського.
Надалі поломники відвідали Свято-Ільїнський скит, який ще називають Козацьким, де також урочисто вручили братії скиту святий образ останнього кошового отамана України. Там було посвячено у козаки деяких гідних кандидатів.
Протягом подорожі паломники відвідали також монастирі Дохіар, Пантократор, Кутлумуш, Ватопед, де мали можливість помолитись та прийняти святі Христові Тайни.
Отримавши благословіння Святої гори Афон, в піднесеному молитовному настрої учасники паломництва безперешокодно повернулися до рідних міст із незабутніми враженнями.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.