Кривий Ріг-Київ. У річницю інтронізації Предстоятеля УПЦ архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема возведено у сан Митрополита.

255-33317 серпня 2015 року, у першу річницю інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена урочиста Божественна літургія.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили сонм архієреїв Української Православної Церкви, а також чисельне духовенство з різних регіонів України.

Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою та до свята 1000-ліття преставлення святого рівноапостольного великого князя Володимира архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем був возведений в сан митрополита.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Літургії митрополити Хустський і Виноградівський від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації на кафедру Київської Митрополії. В свою чергу Його Блаженство подякував за привітання та молитви, після чого було виголошене многоліття Предстоятелю УПЦ. mitropolit_efrem

Співробітники єпархіального управління, духовенство та віруючі Криворізької єпархії щиро вітають свого правлячого архієрея митрополита Єфрема з високою церковною нагородою та бажають Божої допомоги в несенні архіпастирського служіння на благо Української Православної Церкви і своєї Криворізької пастви. Εις πολλά έτη, Δέσποτα!

 

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.